Varing
stran nazaj | tiskanju prijazno | na dno 
 
 
VARING
Služba za varstvo pri delu

Anton Fabjan s.p.
Ulica Slavka Gruma 100
8000 Novo mesto

tel.: 07 / 39-34-990
fax: 07 / 39-34-992
GSM: 041 673 455
e-mail: info@varing.si
 
 

Število obiskovalcev: 460365

 

 

 

Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2007

Datum objave: 11. september 2007

Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2007 bo potekal od 22. do 26. oktobra 2007. Spodbuditi uporabo celostnega pristopa k reševanju problematike kostno-mišičnih obolenj je cilj evropske kampanje.

Ideja kampanje se glasi: 'Naredite si breme lažje'. Vodi jo Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu, ki vključuje delodajalce, delavce, delavske zaupnike za varnost in zdravje pri delu, strokovne delavce na področju varnosti in zdravja pri delu, preventivne službe, oblikovalce politik in druge strokovnjake, ki se ukvarjajo z ukrepi za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj na delovnem mestu.

                                  

Kostno-mišična obolenja razvrščamo v dve skupini. V prvo skupino sodijo poškodbe hrbta in bolečine v hrbtu, v drugo pa z delom povezana obolenja zgornjih okončin, ki jih imenujemo tudi poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov. Pri tem so lahko prizadete tudi spodnje okončin.

Sodoben pristop h kostno-mišičnim obolenjem je osredotočen na skupno obremenitev telesa. Zelo pomembno je, da se izvede ocena celotnega niza tveganj za pojav kostno-mišičnih obolenj in da se tovrstne težave rešujejo na celovit način.

Več informacij glede kampanje najdete na: http://si.osha.europa.eu/et2007/

 

 

 

četpetsob
23°C26°C
7°C9°C
Napoved >>>

Novice:


Novi predpisi iz varstva pred požarom->Preberite

Vse gradivo (c) Varing | Spletne rešitve (c) Copyright T-media d.o.o. stran nazaj | tiskanju prijazno | nazaj na vrh