Varing
stran nazaj | tiskanju prijazno | na dno 
 
 
VARING
Služba za varstvo pri delu

Anton Fabjan s.p.
Ulica Slavka Gruma 100
8000 Novo mesto

tel.: 07 / 39-34-990
fax: 07 / 39-34-992
GSM: 041 673 455
e-mail: info@varing.si
 
 

Število obiskovalcev: 461150

 

 

 

POOBLASTILO za opravljanje strokovnih nalog iz varnosti in zdravja pri delu in požarne varnosti za leto 2007

Datum objave: 1. januar 2007

 Najprej bi se vam zahvalili za naročene storitve pri našem podjetju. Upamo, da smo jih opravili korektno, v roku in za dogovorjeno ceno. V letu 2006 je imelo z našim podjetjem podpisano pooblastilo 260 podjetij in samostojnih podjetnikov. Predlagamo Vam, da v letu 2007 z našim podjetjem podpišete pooblastilo. Menimo, da je tak način dela najboljši za vas, ker bomo preko nadzora in ostalih aktivnosti na nek način prisotni v vašem podjetju skozi vse leto. Na podlagi dosedanjih izkušenj dela na osnovi pooblastila in pridobljenim mnenjem inšpekcije za delo ter smernicam, ki smo jih dobili na seminarju podjetij z dovoljenji za delo; smo se odločili, da v letu 2007 razširimo nadzor na izvajanjem ukrepov za varno delo, na osnovi preventivnih pregledov stanja, dokumentacije, sortiranjem dokumentacije, izpolnjevanjem evidenc in podobno. Navedeno zahteva tudi 18. in 19. člen Zakona o varnosti in zdravju pri delu (Ur. l. št. 56/99). Naše mnenje je, da bomo s takšnim načinom dela še izboljšali sistem našega dela v vašem podjetju. Vi pa boste imeli še bolje urejeno stanje varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti.

V letu 2006 se je v Sloveniji zelo povečalo število smrtnih nesreč pri delu. Do začetka decembra jih je bilo že 24. Prav tako se je povečalo število lažjih in težjih poškodb pri delu. S temi dodatnimi preventivnimi ukrepi bomo poizkušali zmanjšati možnost, da se nebi kaj takega zgodilo tudi pri Vas. Oziroma, če se bo vseeno zgodilo, da imamo čim bolje urejene dokumente s področja varnosti in zdravja pri delu.

Zaradi povečanja obsega dela na osnovi pooblastila smo nekoliko povečali ceno pooblastila za leto 2007. Menim, da je to minimalen strošek za preventivo, ki pa predvsem na daljši rok zelo veliko pomeni za izboljšanje stanja na področju varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti v vašem podjetju.

Notranji nadzor nad izvajanjem ukrepov za varno delo, kot ga zahteva 19. člen Zakona o varnosti in zdravju pri delu (Ur. l. RS št. 56/99), bo pri vas izvedel naš strokovni sodelavec, na osnovi preventivnega pregleda stanja varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti po določenem protokolu. Izdan vam bo zapisnik z ugotovljenim stanjem, morebitnimi pomanjkljivostmi in rokom za odpravo le teh. Pregled stanja v vašem podjetju se bo opravil najmanj 1 x letno. Pri pregledu stanja vam bodo naši strokovni sodelavci pomagali pri ureditvi dokumentacije (registra), kjer hranite dokumentacijo s področja varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti. Prav tako so v ceni pooblastila zajeti stroški, ki jih za vaše podjetje na sedežu podjetja VARINGA opravlja tajnica službe. Ti so stroški predvsem naslednjih storitev:

- vnosov in ažuriranje podatkov v računalniške programe, ki jih uporablja VARING
- spremljanje in ažuriranje podatkov o usposabljanjih iz varnosti in zdravju pri delu in požarne varnosti. (Navedeno velja samo za usposabljanja, ki jih je za vas opravilo podjetje VARING.)
- spremljanje podatkov o pregledih in preizkusih delovne opreme. (Navedeno velja samo za delovno opremo, ki jo je v vašem podjetju pregledalo podjetja VARING).
Pooblastilo velja za leto 2007, brez kakršnihkoli obveznosti za podaljšanje v letu 2008.

Pooblastilo se fakturira v šestih delih (fakture se izstavijo: 1. 2. 2007, 1. 4. 2007, 1. 6. 2007, 1. 8. 2007, 1. 10. 2007 in 1. 12. 2006 z rokom plačila 30 dni). Cene pooblastil za leto celo leto 2007 so od 108 EUR dalje. 

Cenik naših storitev iz 4. točke pooblastila, ki veljajo za leto 2007 je na sedežu podjetja VARING. Storitve iz 4. točke pooblastila navedene v točkah 1 do 18 naročite na osnovi pismenih ponudb. Ponudbe pripravi VARING in vam jih pošlje v potrditev. Rok za izvedbo storitev je do cca 30 dni od prejema potrjenega naročila.

Vsa osnovna naročila za ponudbe iz 4. točke pooblastila lahko opravljate preko naše spletne strani http://www.varing.si/. S tem prihranite na času in denarju.

Za dodatne informacije glede pooblastila za leto 2007 pokličite Antona Fabjana na telefon 07/ 33-78-701, Gsm: 041-673-455 ali pišite na e-pošto: anton.fabjan@varing.si

Na koncu pa še eno prijetno sporočilo vsem našim strankam. Predvidoma v začetku aprila 2007, se bo podjetje VARING preselilo v nove poslovne prostore v poslovno stanovanjski objekt na ulici Slavka Gruma 100. Tako Vam bo zagotovljena še večja dostopnost do našega podjetja oz. naših sodelavcev, ki opravljajo delo za vaše podjetje. Novi prostori VARING-a bodo v pritličju. Prav tako naj nebi bilo nobenih težav s parkiranjem v neposredni bližini. O natančnem datumu preselitve VARINGA Vas bomo obvestili.

Do 5.3.2007 je pooblastilo za 2007 podpisalo 243  podjetij in samostojnih podjetnikov.

Vodja službe VARING
Anton Fabjan 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

četpetsob
23°C26°C
7°C9°C
Napoved >>>

Novice:


Novi predpisi iz varstva pred požarom->Preberite

Vse gradivo (c) Varing | Spletne rešitve (c) Copyright T-media d.o.o. stran nazaj | tiskanju prijazno | nazaj na vrh